Loading...

Cancerul de colon l-a ucis pe soțul Mariei Cârneci. Tu cunoști simptomele lui?

Romulus, soţul Mariei Carneci, a pierdut lupta cu cancerul de colon, după cum au confirmat apropiaţii familiei.

”A suferit enorm. S-a luptat cu boala, şi-a dorit să trăiască. Era fericit cu familia lui şi voia să se mai bucure de ei, dar Dumnezeu l-a luat la el. Romulus a avut un cancer de colon. Avea dureri îngrozitoare, dar nu s-a plâns. A fost un om bun şi pe Maria a iubit-o enorm”, a dezvăluit o sursă apropiată familiei sale, pentru click.ro.

Loading...

Cancerul de colon, numit și cancerul intestinului gros, este o tumoră care se formează la nivelul colonului și afectează peste 700.000 de persoane din Europa. În ceea ce privește țara noastră, vorbim despre 8.600 de incidente pe an. În cele mai multe cazuri, atunci când abordăm aceasta afecţiune, vorbim despre o leziune precursoare a unui cancer malign (polipi).

Iată simptomele cancerului de colon:
– Scaun cu mucus şi/său sânge. Mulți pacienți care au scaun cu sânge cred că este vorba despre hemoroizi şi iau tratamente pentru vindecarea fisurilor anale. Dacă în cazul hemoroizilor sângele este roşu aprins, în cazul cancerului de colon acesta are o nuanţă galbenă din cauza mucusului.

– Dureri abdominale ieșite din comun. Prezenţa unei stenoze destinde abdomenul şi acesta devine dureros la o simplă atingere. Persoana cu aceste simptome nu poate sta în nicio poziţie pentru ameliorarea durerii, căci fiecare pas pe care îl face este dureros. De aceea numim această durere una neobişnuită.

– Constipaţie combinată cu diaree. Persoanele care suferă de cancer de colon suferă de constipaţie şi diaree în acelaşi timp. Cele două afecţiuni fac cu schimbul în simptomatica lor. Constipaţia este provocată de tumorile care cresc în interiorul colonului.

– Pierderea kilogramelor. Scăderea bruscă în greutate este un alt semnal al instalării acestei boli. Pe lângă celelalte simptome, menționăm şi anemia, oboseala continuă, senzaţia de extenuare în urma eforturilor minime depuse.

Loading...