Loading...

Cum au ajuns doi copii din Vaslui sclavii satului, cu știința autorităților

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui va formula plângere la DIICOT în cazul a doi copii de 13 şi 11 ani, care au fost găsiți pe un câmp, extrem de speriați și slăbiți, potrivit antena3.ro

Cum au ajuns doi copii din Vaslui sclavii satului, cu știința autorităților
Cei doi copii ajunseseră să fie sclavi la o stână și acest lucru era cunoscut de tot satul. Unii dintre oameni îi ajutau uneori cu mâncare, dar nimic mai mult. Se pare că autoritățile știau despre drama celor doi băieți de 13 și 11 ani, însă nimeni nu a făcut absolut nimic să îi ajute.

Loading...

Ce doi frați, Neculai (13 ani) şi Ion (11 ani), sunt din Banca, judeţul Vaslui, erau argaț la o stână. Copii erau supuși unor munci grele și totodată erau teorizați de tatăl lor. Pentru că nu au mai suportat bătăile și relele tratamente la care erau supuși, cei doi au ales să fugă pe un câmp.

Pe data de 8 noiembrie, când a văzut că nu e cale să îi găsească, tatăl lor a anunțat la poliție dispariția celor doi copii și autoritățile au început să îi caute. După ce au fost mobilizați mai mulți jandarmi, polițiști și pompieri, cei doi au fost găsiți pe un câmp, înfometați și extrem de speriați.

Se pare că tot satul știa povestea lor, mai ales că familia trăiește chiar în centrul satului, sub ochii autorităților. Totuși, nimeni nu a luat nicio măsură deși niciunul dintre copii nu mergea la școală.

Vecinii au povestit cum Neculai și ion se adăposteau seara într-o casă părăsită de la marginea satului și primeau de mâncare de la oamenii mai milostivi. Acum băieții au fost trimiși de urgență la un centru de plasament al DGASPC Vaslui, unde vor fi supuși unei expertize medico-legale. Se pare că frații sunt foarte speriați, comunică cu mare dificultate și nu au nici măcar deprinderile de bază.

Loading...