>După moartea fiicei sale, tatăl s-a apucat de curățenie în odaia ei. Atunci când a mișcat oglinda, nu și-a putut ține lacrimile…

Athena Orchard era o fetiță din Marea Britanie, în vârstă de 12 ani. Un copil plin de viață, bucuros și voios, ce practica sportul și care își ajuta părinții să aibă grijă de frații și surorile ei mai mici (fiind 10 copii în familie). Însă, odată, în preajma Crăciunului, fetița a căzut fără cunoștință la bucătărie…

În urma spitalizării, s-a dovedit că fetița suferea de cancer al măduvei osoase. Athena a suferit o operație de urgență pentru înlăturarea tumorii, intervenția durând 7,5 ore. Și cu aceasta, greutățile abia începeau.

În continuare, Aphina avea de luptat pentru viață. Chimioterapia storcea din ea ultimele forțe. Fetița își pierde frumoasa podoabă capilară și abia de se poate ridica din pat. Din păcate, maladia este mult prea agresivă și Athena nu reușește să o învingă. Fetița a murit la scurt timp după ce a împlinit 13 ani…

După ce și-au înmormântat fiica, părinții ei nu au avut o perioadă puterea să intre în camera ei. Însă, a venit timpul să facă curățenie. Atunci când a scos oglinda de perete, tatăl fetei a descoperit un mesaj pe care ea l-a scris pentru familie și prieteni.

Bărbatul nu a putut citi deodată tot mesajul, pentru că lacrimile îi înecau ochii. Iată care sunt cuvintele scrise de Athena:

”Fericirea depinde doar de noi. Poate că nu contează fericirea de la final, ci drumul pe care-l parcurgi.

Sensul vieții trebuie să fie o viață cărei să-i dai sens. Diferența dintre obișnuit și neobișnuit se dovedește a fi un simplu ”ne”.

Fericirea este o cale, nu un scop. Vă mulțumesc că existați. Fiți fericiți, liberi și mereu tineri. Îmi cunoașteți numele, dar nu și povestea. Ați auzit ce am făcut, dar nu știți prin ce am trecut. Țineți minte, dragostea este ca o sticlă, arată atrăgător, însă este foarte simplu să o spargi.

Rar întâlnești dragostea, viața este ciudată, nimic nu e veșnic, iar oamenii se schimbă. Fiecare zi este deosebită, trăiți-o cu intensitate, pentru că se poate întâmpla ca mâne să afli că ești grav bolnav.

Dacă un om te iubești, el nu te va lăsa să-i scapi, și nu-i va păsa cât de dificilă este situația. Țineți minte – viața este plină de urcușuri și de coborâșuri. Fără cele din urmă, primele nu înseamnă nimic.

Dragostea este ca vântul – o simți, dar n-o poți vedea. Mi-ar fi plăcut să iubesc pe cineva căruia să pot să-mi deschid sufletul. Dragostea nu este cu cineva cu care te vezi în viitor. Dragostea este cu cineva fără de care nu-ți vezi viitorul.

Nu vă grăbiți să mă judecați. Ați văzut în mine doar ceea ce am vrut eu să vă arăt. Nu mai plângeți, pentru că eu știu și așa că sunteți de partea mea”.

Părinții Athenei nu au reușit să înțeleagă de unde a găsit fetița puteri să scrie acest mesaj. Nu a pomenit niciodată de el. ”Athena nu mai este în viață, dar mesajul său a făcut-o să fie nemuritoare. Citind aceste cuvinte, noi o simțim alături”, a spus tatăl fetei.

Mesajul Athenei s-a răspândit în întreaga lume. Cuvintele sale au pătruns adânc în inimile oamenilor și aceștia au început să le împărtășească cu prietenii și rudele.

Dacă și pe tine te-a impresionat mesajul fetiței, arată-l și prietenilor tăi!