Pentru românii care stau la bloc aceasta este o veste proastă. Riști închisoare de la 1 la 5 ani dacă treci această limită.

Pentru românii care stau la bloc aceasta este o veste proastă. Riști închisoare de la 1 la 5 ani dacă treci această limită.

Petru cei care le place să organizeze petreceri până noaptea târziu ar fi bine să vă gândiți la consecințele acestei plăceri. Se prevede până la cinci ani de închisoare pentru petrecăreții care nu țin cont de ordinea și liniștea publică.

Au fost și reacții de nedumerire la această știre. “Cum așa să nu poți da o petrecere la tine acasă”. Reclamația a venit din partea unei persoane care pe la unu de noapte asculta muzică și a fost denunțat la poliție. Jandarmii au venit și i-au pus amendă.

În România deseori se întâmplă așa petreceri gălăgioase. Ei nu țin cont de faptul că nivelul de zgomot nu trebuie să depășească 25 decibeli. Un locatar a apelat la poliție pentru că era deranjat de gălăgie. Poliția a venit, l-a amendat iar după o oră, au pornit muzica.

Majoritatea nu iau aceste preveniri în serios până ce au o amendă dar de multe ori se repetă la aceleași persoane. Un purtător de cuvânt al Jandarmeriei București spune că nu este un pericol așa de mare de aceia nu se prevăd sancțiuni mari.

Pe viitor se prevede ridicare nivelului de sancționare. Pentru început vor fi pedepsiți cu 1500 lei iar dacă se mai repetă, riscă până la 5 ani de închisoare.

AMENZI pentru oamenii care usucă rufe în fața blocului. Situație de cascadorii râsului.

În Buzău, aleșii locali au terminat toate problemele și au pus ochii pe rufele murdare ale oamenilor. De fapt, pe cele proaspăt spălate.

Deși la Buzău sunt probleme cu duiumul, de exemplu, mor oamenii pe trecerile de pietoni, accidentele fiind la ordinea zilei, parcă mai mult decât în alte părți, social-democrații s-au gândit că mai important este să pornească la vânătoare de lenjerie intimă, bluze și pantaloni, toate aflate pe sârmă, în fața blocului.

Așadar, cine își întinde rufele la uscat, în afara balcoanelor, va plăti și 1.000 de lei. De fapt, de suferit vor avea și persoanele care își vor usca rufe în balcoane deschise…

„Să nu amplaseze bătătoare de covoare în jurul imobilelor de locuit, să nu scuture covoare, să nu usuce rufe pe împrejmuire şi pe echipamentele amplasate în spaţiile de joacă (…) să nu întindă rufele spălate la uscat în balcoane deschise, pe suport în afara balcoanelor sau în jurul imobilelor de locuit”, se arată în regulamentul pus pe lista de la următoarea şedinţă de Consiliu Local din Buzău.

Proiectul se află încă în dezbatere publică pe site-ul Consiliului Local Buzău. În alte zone din România, de exemplu, în Pitești, hotărârea a intrat în vigoare de luni bune.

Întrebarea este ce să facă oamenii care nu au balcoane? Unde să își usuce rufele? Nimeni nu cred că o face de plăcere. Sunt mame are au copii, iar în casă, uscatul rufelor nu este prea sănătos.

De ce? Pentru că uscatul rufelor în interiorul casei crește umiditatea în aer, lucru care favorizează apariția sporilor de mucegai și acarienilor. Riscurile cresc la persoanele care suferă de astm, rinite alergice sau alte tipuri de alergii.

Aceasta este concluzia la care au ajuns experţii de la Mackintosh Environmental Architecture Research Unit.

În fine, poate politicienii din Buzău își vor da seama că problema, dacă poate fi numită așa, o putem lăsa pe altă dată. Sunt alte lucruri de făcut în Buzău, cum ar fi locuri de muncă.Dumneavoastră ce părere aveți despre inițiativa aleșilor locali de la Buzău?