Loading...

S-a găsit jurnalul secret al lui Arsenie Boca. Conține un mesaj îngrozitor despre România

Un ”Jurnal Secret” al lui Arsenie Boca părea ceva ireal pentru mulți dintre noi. Între anii 1946 și 1950, părintele a scris o lucrare de mai multe sute de pagini care poate fi considerată jurnal. În acest jurnal, Arsenie Boca a inserat învățături și texte religioase, acesta fiind făcut public după moartea părintelui, după ce a fost descoperit în Așezământul Monahal de la Sinaia.

În același jurnal, Arsenie Boca a scris și un mesaj îngrozitor despre România, fiind o ”regiune” în care consumul de alcool este mare, există cei mai mulți copii bolnavi de nervi, iar oamenii nu își doresc copii.

Loading...

„Cele mai grele boli sunt bolile de nervi. Mor nervii şi te trezeşti slăbănog, tremurând de nu te mai poţi opri, sau bolnav la casa de nebuni. Nu e boală de moarte, dar nici leac nu are. Şi cine distruge nervii? Iată cine, spun doctorii: beţia, curvia şi bolile ei, mânia sau furiile şi supărările peste măsură. Deci feriţi-vă de acestea, că ele omoară milioane de firişoare (celule) nervoase, care nu se mai refac în veac. Toate celulele se refac, afară de celula nervoasă. Un tată pătimaş de acestea n-are urmaşi sănătoşi, ba şi în nepoţii şi strănepoţii săi se moşteneşte ceva găunos, care la o întâmplare oarecare răbufneşte afară. E destul ca un tată să se îmbete o dată, ca să aibă din beţia aceasta un urmaş cu boala copiilor – epileptic. E destul să-şi sperie soţia o dată în vremea sarcinii ca dintr-asta să se aleagă un copil nenorocit toată viaţa. Aşa se răzbună păcatele părinţilor în bieţii copii, care nu au vină. Spun acestea şi am de gând s-o mai spun, fiindcă în regiunea aceasta – odinioară capitala Daciei – acum se bea cel mai mult rachiu, de aceea aici sunt cei mai mulţi copii bolnavi de nervi – deşi oamenii pătimesc şi de alt rău mai mare: nu vor să aibă copii” – (20.III.49, Prislop)

Loading...