Loading...

Sucul de varză reduce riscul de obezitate, diabet, boli de inima.

Sucul de varză conține vitaminele A, C, E, K, U și B6, acid folic, mangan, fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, tiamină și glucozinați, substanțe care sunt vitale pentru menținerea echilibrului hormonal, dezvoltarea sistemului osos, scăderea tensiunii arteriale și reglarea ritmului cardiac.

De asemenea, sucul de varză este bogat în antioxidanți, în special sulforafan, care cresc capacitatea organismului de a lupta cu bacteria care cauzează ulcer, Helicobacter pylori, cu toxinele și alte substanțe chimice, cum ar fi estrogenul sintetic.

Loading...

Studiile au demonstrat că o cură de 7 zile cu suc de varză, consumat zilnic, câte 2-3 pahare, poate ameliora semnificativ inflamația tractului intestinal cauzată de ulcerul peptic. Acest efect benefic este datorat vitaminei U din compoziția verzei, care nu este de fapt o vitamină, ci un termen utilizat pentru enzima S-methylmethionine, care și-a câștigat popularitatea în anii 1950, ca leac împotriva ulcerului.

Sucul de varză roșie în special este o sursă prețioasă de acizi grași Omega 3, care reduc nivelul colesterolului și al trigliceridelor, scăzând astfel riscul de infarct sau accident vascular cerebral.

Acidul lactic din sucul de varză echilibrează flora intestinală, curăță și menține sănătatea colonului. Persoanele care suferă de colită sau de sindromul de colon iritabil pot consuma zilnic suc de varză pentru ameliorarea simptomelor digestive.
Sucul de varză este recunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatoare, care țin la distanță boli precum artrita sau afecțiunile pielii.

Nu în ultimul rând, sucul de varză are proprietăți anticancerigene și imunostimulatoare, întărind sistemul imunitar și ajutându-l să facă față atacului radicalilor liberi responsabili de oxidarea celulară. Fitochimicalele, vitamine, mineralele și antioxidanții din sucul de varză pot reduce riscul de cancer de stomac, de colon, de sân, de prostată și de plămâni.

Cum să prepari un suc de varză delicios

Pentru a obține un suc de varză cu gust plăcut, este indicat să folosești și alte legume, cum ar fi țelina sau morcovii, sau mere. Varza are un gust ușor amărui, așa că astfel de legume pot îndulci puțin sucul, pe care îl poți consuma cu plăcere de fiecare dată.

Este important să folosești un storcător de fructe și legume de calitate, de preferat un slow juicer, pentru că acesta stoarce sucul la rece, prevenind astfel oxidarea și menținând toate substanțele nutritive.
De asemenea, consumă sucul de varză cât mai repede după ce îl prepari, nu îl lăsa în frigider cu zilele, pentru că vitaminele dispar rapid din el.

Iată cum prepari cel mai bun suc de varză pentru stomac:

În primul rând, curăță o jumătate de varză de foi, apoi ține-le câteva minute în apă caldă cu oțet din cidru de mere, pentru a te asigura că nu introduci în organism pesticide.

După aceea, toacă grosier foile de varză și introdu-le în storcător. Adaugă doi morcovi, o tulpină de țelină apio și două mere (au efecte benefice asupra digestiei), pentru ca sucul să capete un gust mai bun, sau diluează-l cu apă, după preferințe.
Sub nicio formă, nu adăuga zahăr în suc, pentru că îi va compromite valoarea nutrițională, și nu îl ține la frigider, ci bea-l imediat după preparare, proaspăt, pentru a beneficia la maximum de proprietățile sale nutritive!

Pentru ameliorarea durerilor de stomac și a ulcerului, se recomandă consumul unui pahar cu suc de varză înaintea oricărei mese principale.

Loading...